europol den haag

|  26-10-2023 

Niet altijd zijn we werkzaam op mooie nieuwbouw projecten met gevels of vloeren die we voorzien van natuursteen. In dit geval zijn we werkzaam aan een renovatieproject in Den Haag bij Europol. Hier hebben we de opdracht gekregen van de firma Heijmans om gedeeltelijk de natuursteen bekleding rondom een grote vijverpartij te demonteren om, deze vervolgens weer te monteren.

Aanleiding hiervoor zijn lekkage problemen vanuit de vijver naar de onderliggende parkeergarage. We hebben in samenspraak met de aannemer een nieuwe detaillering opgezet om de natuursteen te herplaatsen.

Waarom een nieuwe detaillering?
De vijverbodem en opgaande wanden zijn volledig nieuw bekleed met een EPDM folie. Deze folie is t.p.v. de wanden nu hoger opgezet. We hebben naar een soort detaillering gezocht waardoor we de folie niet meer hoeven doorboren met ankers om zo eventuele lekkage punten te voorkomen.

Naast het bijplaatsen van nieuwe ankers, hebben we tevens panelen in gefrijnde en gezoete uitvoering moeten bijleveren en plaatsen zoals bestaand. Immers bij de demontage, maar ook bij de montage zijn er panelen gesneuveld, wat simpelweg bij een dergelijke klus niet te voorkomen is.

Inmiddels zijn we de werkzaamheden aan het afronden. De firma Heijmans is zeer te spreken over onze inzet, het meedenken in engineering en het uiteindelijke eindresultaat.

Meer weten of interesse? Neem contact met ons op!