Feringa Groningen

|  28-11-2022 

In week 42 zijn we begonnen aan een nieuw project in het mooie Groningen. De “Feringa Building” is een nieuw universiteitsgebouw op het Zernikecomplex in Groningen waar wij wandtegels en vloertegels mogen installeren.

We zijn in week 42 gestart met het installeren van de wandtegels. De wanden in de hal op de begane grond en op de eerste verdieping van het gebouw worden bekleed met de leisteen (stroken 10 cm breed en 75 cm lang, verticaal gemonteerd). Ook de drie trappenhuizen worden over alle verdiepingen voorzien van de leisteen wandbekleding en in het atrium wordt de achtergevel deels bekleed over alle vier de verdiepingen. In totaal gaat dit om ca. 1707 m2 donker leisteen uit India. 

Eind dit jaar, in week 51, gaan we van start met het installeren van de vloertegels. De vloeren worden gemaakt van Belgisch Hardsteen (met de maatvoeringen van 60 cm x 90 cm, 60 cm x 60 cm en 60 cm x 30 cm) en dit gaat om ca. 1794 m2 hardsteen met een gezaagde afwerking. De vloertegels komen in de hal van het gebouw te liggen en worden over de gehele 223 meter breedte van het gebouw doorgetrokken. Het atrium van het gebouw wordt hierin meegenomen en krijgt ook een vloer van Belgisch hardsteen.

Bekijk alvast een aantal beelden van het stuk wandbekleding in de prachtige donkere kleur leisteen uit India.

Deze werkzaamheden zijn opgestart en afgerond in september. Meer weten of interesse? Neem contact met ons op!