gebruiksinformatie

bestel hier uw onderhoudsset

Voor composiet en natuursteen (graniet, marmer, kalksteen & hardsteen) hebben wij een onderhoudsset ontworpen die u hier kunt bestellen. De set bevat een onderhoudsmiddel, een spons en een folder met informatie over het onderhoud van een werkblad en kost €22,50 (excl. €7,40 verzendkosten). 
Klik hieronder op de juiste onderhoudsset en vul uw gegevens in. Wij sturen u de onderhoudsset dan zo snel mogelijk toe en deze kan d.m.v. een factuur betaald worden. We verzenden alleen binnen Nederland.

Vul hier in welke onderhoudsset u wilt bestellen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn blad het beste monteren?

Bij elke blad wordt een montagevoorschrift meegeleverd, hierop staat beschreven hoe het blad het beste getild kan worden en er wordt stap voor stap uitgelegd hoe het blad gemonteerd moet worden. Het montagevoorschrift kunt u ook hier downloaden.

Ik heb last van kalkvlekken op het werkblad hoe kan ik deze verwijderen?
Kalk kan hardnekkige vlekken veroorzaken. Vooral in gebieden met relatief ‘hard water’ kan dit gebeuren. Als er kalkvlekken op uw werkblad achterblijven (bijvoorbeeld een kring van een nat glas dat lang op het blad heeft gestaan) kunt u deze verwijderen door de vlek te behandelen met natuurazijn. (LET OP! dit geldt niet voor een werkblad van marmer of hardsteen, gebruik daarop nooit zure producten!) Dep de vlek met een keukendoek met natuurazijn en laat de azijn enige tijd zijn werk doen. Neem het blad daarna met schoon water af en de vlek is vaak al verdwenen. Mocht de vlek zeer hardnekkig zijn en niet direct verdwenen zijn, dan kunt u de behandeling nog eens herhalen.
Wordt er ook aan particulieren verkocht?
Wij leveren niet direct aan particulieren. Alle keukenbladen die wij verkopen worden bij een keukenwinkel of een architect uitgezocht en door hen bij ons besteld. Wel is het mogelijk om bij twijfel de plaat bij ons te komen bekijken, dit kan alleen op afspraak. Daarnaast is het wel mogelijk om het blad bij u thuis af te leveren.
Wat is een thermoshock?
Er wordt gesproken over een thermoshock als er schade ontstaat door een plotselinge grote verandering van temperatuur van een werkblad. Bijvoorbeeld door een hete pan direct op het werkblad te plaatsen. Door de hoge temperatuur van de hete pan op het werkblad met kamertemperatuur ontstaan er spanningen in het werkblad en deze spanningen kunnen leiden tot scheuren. Hoewel het ene materiaal beter bestand is tegen een thermoshock dan het andere adviseren wij nooit een hete pan direct op een werkblad te zetten. Gebruik daarbij onderzetters.
Kan ik een hete pan op mijn werkblad zetten?
In het algemeen is daarop het antwoord: nee dat kan niet. Een hete pan op het werkblad kan leiden tot schade. Zo kunnen er bij een composiet werkblad kringen ontstaan doordat de gebruikte harsen in het de materiaal wat wegsmelten. Bij Natuursteen kan er een thermoshock ontstaan waardoor schade ontstaat. Keramiek en vooral Dekton hebben de grootste hitte bestendigheid, maar ook daarbij zijn schadegevallen bekend door te hoge temperatuurverschillen bij het neerzetten van een hete pan op het werkblad. Ons algemene advies luidt dan ook: zet geen hete pan op het werkblad maar gebruik een onderzetter.
Het meegeleverde onderhoudsmiddel voor het werkblad is op. Kan ik deze rechtstreeks bestellen ?

Ja dat kan. Wij kunnen u rechtstreeks een nieuwe flacon van het gewenste onderhoudsmiddel leveren. Vul het contactformulier hierboven in met de vraag voor het gewenste product en u krijgt per omgaande een reactie.

Het belang van goed onderhoud

Onderhoud van een stenen blad is belangrijk, vooral bij een blad wat veel en vaak dagelijks gebruikt wordt. Per steensoort hebben wij een onderhoudsadvies opgesteld waarin u snel en makkelijk kunt zien wat wel of niet goed is voor uw blad en hoe deze het beste te verzorgen is.

 

Download uw onderhoudsvoorschrift