Grotius torens den haag

|  22-04-2020

Eind 2018 hebben wij van de bouwcombinatie Grotius (J.P. van Eesteren & Besix) opdracht ontvangen voor het engineeren, produceren en monteren van de natuursteen gevelbekleding voor het project Grotius Torens in Den Haag.

Het project bestaat uit twee woontorens van respectievelijk 100 en 120 meter hoog. De volledige buitengevels worden bekleed met in totaal circa 13.000 m² natuursteen. In totaal worden er zeven verschillende soorten natuursteen toegepast.

Vorig jaar hebben we samen met de architect MVRDV en de ontwikkelaar Provast een uitgebreide studie en bemonsteringstraject uitgevoerd om er voor te zorgen dat er een vloeiend verloop ontstaat van de diverse soorten natuursteen. Dit traject is naar volle tevredenheid verlopen en inmiddels zijn de gevels volop in productie in onze eigen fabriek. De eerste leveringen zijn inmiddels aangekomen in Nederland en verwachting is dat alle natuursteen omstreeks de bouwvak is uitgeleverd. Na de bouwvak starten we met de montage van beide torens van dit prachtige project, wat zichtbaar zal bijdragen aan de Skyline van Den Haag.

Meer weten? Interesse? Neem dan contact met ons op!

Aannemer: Bouwcombinatie Grotius (J.P. van Eesteren & Besix)
Architect:
MVRDV
Ontwikkelaar: Provast