Hydepark hoofddorp

|  22-01-2024 

Afgelopen jaar hebben wij in opdracht van De Vries en Verburg Bouw B.V. de natuursteen levering en montage verricht aan het complex Hydepark in Hoofddorp.

Van de diverse gekoppelde woonblokken, mochten wij voor drietal blokken de gevelafwerking leveren en aanbrengen.

  • Huis 1: plintbekleding steensoort Thassos Marmer
  • Huis 4: gehele complex bekleed met Muschelkalk
  • Huis 6: gehele complex bekleed met roze (Rosa) travertin

Huis 6
In oktober 2022 zijn wij gestart met de montage van de Rosa Travertin van huis 6. Deze smalle stroken van een verschillende breedte en lengte hebben een dikte van 30 mm. Ze zijn voor het grootste deel op een houtskeletbouw binnenspouwblad gemonteerd.

Door een eigen ontwikkeling van een hiervoor toe te passen rvs ankertje met een dubbele lip welke in de groef van de natuursteen stroken valt, hebben we de gevel opgebouwd (ruim 20.000 st. ankertjes zijn hiervoor geproduceerd en verwerkt).

Huis 4
In december 2022 zijn wij gestart met huis 4. Hier hebben we, zoals gezegd, een Muschelkalk steen toegepast van 30 mm. dikte. Met reeds in de fabriek voorgemonteerde plafondstroken en neggekanten. De natuursteen heeft een gezandstraalde afwerking waardoor deze veel nuancering geeft.

Ook bij dit complex is deels gemonteerd op houtskeletbouw binnenspouwbladen en deels op betonnen binnenspouwbladen. De verankering is in beide gevallen met traditionele rvs draag- en windankers.

Huis 1
In juni 2023 hebben we de plintverlijming van huis 1 uitgevoerd. Het materiaal is een witte Thassos marmer steen met een gebouchardeerde afwerking.

De 20 mm. dikke panelen hebben we verlijmd op een vuilmetselwerk ondergrond. De bedoeling van de architect was om het plint, welke in dit geval nu stootvast is, dezelfde uitstraling te geven als het bovenliggende deel van de gevel welke is voorzien van buitengevelisolatie met een witte stuclaag. We kunnen wel concluderen dat dit prima gelukt is.

Afgelopen jaar november hebben we de werkzaamheden afgerond. Eindresultaat is een fantastisch complex van meerdere woongebouwen met verschillend kleurrijke afwerkingen.

Zeker de moeite waard om eens met eigen ogen te aanschouwen.

Meer weten of interesse? Neem contact met ons op!