Kamerlingh Onneslaan Amsterdam

|  29-02-2024 

Eind januari zijn wij gestart met een nieuw werk in Amsterdam aan de Kamerlingh Onneslaan. Daar staat de voormalige KPN-telefooncentrale. Dit kenmerkende pand krijgt een behoorlijk transformatie.

In opdracht van Aannemer Van Braam-Minnesma gaan wij de extra bouwlaag, die zich duidelijk onderscheidt van de originele bouwstijl, bekleden met natuursteen.

Na enkele bemonsteringssessies is voor de buitengevel gekozen voor een mooie Portugese granietsoort, met een wat grijs/geelachtige uitstraling. De natuurstenen panelen hebben allen een ruwe afwerking. (gebouchardeerd)

Naast de buitenwerkzaamheden gaan we binnen alle kozijnen voorzien van vensterbanken. In totaal ca. 320 m1. Hier is gekozen voor een Portugese kalksteen met een roze/cremige kleur.

In totaal zullen wij bijna 700 m2 aan paneel en kolom bekleding aanbrengen. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind zodat we voortvarend door kunnen gaan met onze montage en eind april de werkzaamheden kunnen afronden.

De gevel aan de straatzijde is op dit moment nagenoeg afgerond. We kunnen niet wachten totdat de aannemer het steiger laat zakken en de gehele gevel te bewonderen is.

Meer weten of interesse? Neem contact met ons op!