Moreelsepark 2 Utrecht

|  30-06-2024 

Eind april zijn wij in opdracht van Dura Vermeer gestart met een nieuw werk in Utrecht. Het betreft feitelijk de laatste fase van de metamorfose in en om het winkelcentrum Hoog Catharijne.

In de winkelpassage brengen wij nu ca. 1300 m2 natuursteen vloertegels aan. Dit is een Portugese Moleanos lichte kalksteen in 3 verschillende tinten en 4 verschillende maatvoeringen. Dit geeft een mooi patroon over de gehele vloer.

We lijmen deze vloer over de oude bestaande natuurstenen vloer. De winkelpassage blijft gedurende de werkzaamheden voor bezoekers en winkeliers in gebruik.

Door een goede coördinatie en afstemming met aannemer en winkeliers wordt deze vloer nagenoeg zonder overlast voor een ieder gelegd. Rond de bouwvak zullen wij deze binnenwerkzaamheden afronden.

De buitenschil van Hoog Catharijne is dus ook onderdeel van onze opdracht. Het winkelcentrum krijgt een geheel nieuwe schil en wordt door ons bekleed met een Amerikaanse natuursteensoort: Virginia Black.

De ophanging van de natuurstenen panelen vindt plaats op een door ons tevens gemonteerde achterconstructie van deels rvs en deels aluminium profielen met daartussen de aan te brengen isolatie.

Inmiddels hebben we ca. 300 m2 gemonteerd van het totaal van ca. 1200 m2. De verwachting is dat we in november de gevel zullen gaan opleveren.

Meer weten of interesse? Neem contact met ons op!