Maak kennis met onze fabriek

|  02-02-2021 

Zoals jullie misschien al wel weten heeft onze projectenafdeling vanaf 2018 de volledige focus gelegd op geventileerde gevels van natuursteen. Naast deze grote stap hebben we in het verlengde hiervan verschillende stappen ondernomen om de volledige keten in ons beheer te krijgen.

De volledige keten bestaat uit het kopen van ruwe blokken natuursteen van over de hele wereld, het verwerken van de blokken tot gevelpanelen en de montage hiervan. De verwerking van de ruwe blokken natuursteen vindt plaats in onze fabriek in Pero Pinheiro (Portugal).

In 2019 hebben we een bestaande fabriek overgenomen. Het was een oud bedrijf, maar wel met veel potentie en daar wilden we voor gaan. Aan ruimte geen gebrek, de fabriek bestaat uit een oppervlakte van ca. 15000 m², maar het machinepark en de gebouwen waren in de tijd van de overname erg verouderd.

Na de overname hebben we een meerjarenplan gemaakt om in stapjes de fabriek te transformeren naar een fabriek die voldoet aan de huidige normen. Onze prioriteit was natuurlijk de productie, dat is de basis. We hebben de oude machines opgeknapt of weggedaan en aangevuld met een aantal nieuwe machines. Vervolgens hebben we een ideale productielijn bepaald, er waren een aantal noodzakelijke aanpassingen aan het pand nodig om zo de ideale productielijn te realiseren.

Inmiddels zijn er dagelijks 14 medewerkers werkzaam in de productie en zijn we in staat om wekelijks gemiddeld 500 m² te produceren. Er zijn nog vele stappen te maken en deze zullen we volgens ons plan de komende tijd ook zeker gaan nemen. Het uiteindelijke doel is dat deze firma, die nu nog voor 90 % afhankelijk is van opdrachten vanuit Nederland (Bakker Natuursteen), een zelfstandig bedrijf gaat worden dat wereldwijd natuursteenbedrijven voorziet van hun materialen. 

We denken ons te kunnen onderscheiden van andere leveranciers door de gevelpanelen te leveren die voorzien zijn van alle bewerkingen en ankergaten, zoals gespecialiseerd bedrijf op gebied van verankering dit graag zou willen zien. Aangezien wij zelf ook actief zijn op dit gebied verwachten wij alle wensen juist te kunnen invullen.

Meer weten? Interesse? Neem dan contact met ons op!